Pelle Abelson Fotograf » Pelles fotoblogg

Wargöns Aktiebolag

1868 började ett pappersbruk anläggas här och 1874 såldes egendomen till det nybildade Wargöns Aktiebolag. Holmen övertog Wargöns bruk 1970, men 2008 lades det ner pga dålig lönsamhet. Pappersbruket tillverkade sitt sista papper den 15:e december 2008. Nu 2015 står bara portalen och kontorsbyggnaden kvar och resten är rivet.

Nicklas Johansson - 15/12e 08 löste jag av Conny Klingborg skiftchef på skiftlag 2 och sista tambouren skiftades ur PM5, när jag nu snubblar över denna sidan på internet får jag flashbacks och klumpar i halsen, jag gråter nu som jag gjorde då? det hade för faan varit bättre om det gamla bruket stog kvar och att man fick vara kvar där till pensionen och slippa dessa minnen av ett jävla bra jobb fastän att man gnydde om arbetstider,värme,blöta mm? Vi allihop som var anställda där vet inte hur bra vi hade det egentligen. Men livet går vidare jag som många andra har fått nytt arbete med helt annan inriktning och det funkar faktiskt rätt bra? Men det kan aldrig uppväga bruksandan på Wargöns-Bruk? Med vänlig hälsning, Nicklas Johansson

Din email blir inte publicerad eller delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*